Verkoop

Info PTI-DATI

Vente : Equipement PTI-DATI

De bescherming van geïsoleerde werknemers is voor alle bedrijven en alle sectoren belangrijk.

Er bestaat een juridisch kader die de bedrijven verplicht hun werknemers uit te rusten in geval ze geïsoleerd moeten werken.

Wat is een geïsoleerde werknemer ?

-          Geïsoleerde werknemer :  een werknemer wordt zoals geïsoleerd beschoud wanneer hij zich uit het zicht en stem van de andere mensen bevindt, zelfs op korte afstand.

-          Geïsoleerd is afhankelijk van de plaats van het werk, van het milieu, van de organisatie, van het uurrooster en moet breder gezien worden. Bijvoorbeeld wanneer een collega eventjes zijn partner moet verlaten.

 

-          Het materiaal voor geïsoleerde wernemers, dat doet het ? : In geval van een abnormale situatie zoals een ongeluk, een malaise, een  val, een aanval,… wordt men verwittigd. Dit slaat aan wanneer de persoon bijvoorbeeld zijn evenwicht verliest, stuurt dat een reeks automatische oproepen en/of sms’jes naar een persoon uit je team, of naar een reddingsteam of een ARC center.

 

Iedereen kan zonder het zelf te beseffen een geïsoleerde werknemer worden, zelfs voor een klein momentje. Bijvoorbeeld, een secretaresse die archieven gaat raadplegen, een afdeling manager die ‘s avonds wat langer blijft, de kuisvrouw die langskomt wanneer iedereen al terug weg is, … Al deze situaties zijn dagelijkse toestanden en tonen hoe belangrijk het is om een goede uitrusting te hebben wanneer het over uw werknemers gaat.

Risico’s van de geïsoleerde werknemers

Medische risoco’s :

Sommige werknemers hebben een ziekte die de job in een geïsoleerde positie zou kunnen onderbreken : hartaanvallen, epilepsieaanvallen, paniekaanvallen, enz.

Psychologische risoco’s :

In de geïsoleerde situatie kan de werknemer een slechte reactie hebben die de job zou kunnen onderbreken.

Risico’s aan ongevallen verbonden :

De geïsoleerde situatie in sommige sectoren, zoals de bewakingssector of nachtwerk verhogen de mogelijkheid op ongevallen.

Risico’s aan de « externe » agressie gebonden :

Indien de persoon alleen is verhoogt het de mogelijkheid dat er iets gebeurt, en heeft ook invloed op de ernst. In dat geval of indien het niet snel genoeg aangepakt is kan het ongeval onherroepelijke schade veroorzaken.

De twee soorten risico’s voor werknemers :

-          Voor het incident : door het creëren van gevaarlijke situaties.

-          Na het incident : door de gevolgen te verergen omdat het niet vlug genoeg aangepakt werd.

Daarom is het belangrijk om 3 soorten acties op voorhand te voorzien :

-          Een goede organisatie : de opleiding, de communicatie en het informeren ;

-          De directe omgeving en werkplek van de geïsoleerde werknemer ;

-          Het aanslagen van het noodsignaal : de specifieke uitrusting.

 

Technische oplossingen voor de veiligheid van de geïsoleerde werknemer :

Om je werknemers in geïsoleerde situaties zo goed mogelijk te beschermen moet men met 3 problematieken rekening houden : keuze van de technologie, ergonomie van het product en hoe de functie beheerd wordt. De uitrusting die daarvoor gebruikt wordt is een « alarmsysteem » voor geïsoleerde werknemers.

 

Tegenwoordig is het mogelijk om veel technische oplossingen te vinden die de specifieke eisen van bedrijven toelaten wanneer ze bezorgd zijn voor de bescherming van geïsoleerde werknemers.

 

° Gespecifieerde mobieltjes die zoals draagbare telefoons werken, hebben een noodsgeval knop en een systeem dat voelt als je je evenwicht verliest (als je niet meer rechtstaat). In geval van activering van het alarm belt het systeem alle verschillende ingetikte nummer op. Er zijn twee verschillende versies van deze apparaten, allebei hebben een inbegrepen GPS-systeem, een apparaat is een « volledige telefoon », de andere is een « deeltelijke telefoon ». Dat betekent dat de tweede geen specifieke installaties nodig heeft en dat het met Franse en buitelandse operatoren verenigbaar is.

 

° Er bestaan ook radio’s die niet oproepen, die gewoon een alarm verzenden. Deze apparaten zijn heel klein en pratisch. Er bestaat in deze producten een heel uitgebreide reeks die meestal voor binnengebruik voorzien zijn. Dit gaat van een eenvoudige zender in geval van aanval, tot een receptor-zender met localisatie door radiozending.

°Radio Portofoons die ook een basis functie bevatten maar die ook gebruikt kunnen worden om te communiceren (walkie-talkie systeem). Sterker nog, deze apparaten kunt u ook in extreme omstandigheden gebruiken (buiten, ondergrond, kelders, vochtige plaatsen, enz.). Volgens het model zijn er veel opties en keuzes  mogelijk : connectie tussen de verschillende radio’s met het telefoonnetwerk, localisatie van de apparaten via radiozending, afstandsbediening voor deuren of poorten.

 

Deze uitrusting bestaat ook allemaal met de eisen  gesteld door ATEX en IP normen.

Contact
0032 2/897 22 42 Of

Laat ons uw bericht
Wij bellen u binnen 8 uur terug*
*Maandag tot vrijdag tussen 9-18u

Volg ons :